Lehký salát z červené řepy
Červená řepa obsahuje vitamíny - A, B a C, bílkoviny, cukry a vlákninu, antioxidant betanin a minerály - vápník, hořčík, železo, sodík a draslík. Pro mnohé z nás spojena s negativními vzpomínkami na školní jídelnu. Přitom ji ale stačí pouze dobře dochutit a v mžiku máte zdravé, lehké a chutné jídlo.
Potřebné suroviny (pro 3 osoby)
1 balení předvařené červené řepy
1 plechovka kukuřice
salát Rucola
250g bílého jogurtu
6 vajec
koření - sůl, chilli, pepř, tymián
1. Rucolu propláchneme a necháme okapat.
2. Řepu nakrájíme na kostičky (já používám kráječ na brambory) a dáme ji do větší misky. Přidáme kukuřici, rucolu a jogurt.
3. Ochutíme solí, pepřem, chilli a tymiánem, důkladně promícháme a dáme chladit do lednice.
4. Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut. Po uvaření necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na poloviny.
5. Naservírujeme na talíř.
DOBROU CHUŤ!